Dé specialist in outdoor onderwijs sinds 1984

PBN voor schol;en outdoor onderwijs

Wat studenten in zich hebben, brengen we bij PBN naar buiten. Dat nemen we vrij letterlijk. We geloven namelijk dat je buiten het klaslokaal minstens zoveel kennis kunt opdoen. Al klimmend en kanoënd dagen we studenten uit, laten we ze hun grenzen verleggen en samenwerking verbeteren. Dit doen we al meer dan vijfentwintig jaar.


Onze programma’s spelen zich altijd af op onze eigen locaties: Adventure Hill en Sport Point. Stuk voor stuk zijn het locaties die je bijblijven. Daarover vertellen we je straks meer. En of je nou met acht of achtentachtig studenten komt, wij regelen alles. Begeleiding, maaltijden, activiteiten, verblijf en een veilig verloop van het programma: we nemen alle zorg uit handen. Ontdek het zelf. Want voor docenten organiseren we een gratis kennismakingsweekend.


Maar eerst leggen we graag onze programma’s aan je voor.

Avontuurlijk, Veilig & Deskundig
outdoor onderwijs

Adventurekamp

Ons avontuurlijke programma. Tijdens het Adventurekamp gaan we abseilen, boogschieten en mountainbiken in de Belgische Ardennen. Sporten die niet alleen leuk zijn om te doen, maar studenten ook hun grenzen laten opzoeken. Wij zorgen voor begeleiding, maaltijden en een avondprogramma. Maar ook voor een comfortabel bed en warme douche in onze groepsaccommodatie.


Duur: drie, vier of vijf dagen

outdoor onderwijs

Survival kamp

Het Survivalkamp vraagt om ietsje meer lef dan het Adventurekamp. Overleven in de Belgische Ardennen staat in dit programma centraal. Vanuit onze groepsaccommodatie, het basiskamp, maken we een trektocht door de natuur. Ook navigeren we met enkel kaart en kompas, bereiden we maaltijden op een kampvuurtje én zetten we een bivak op onder de sterrenhemel. Een week waarin studenten niet alleen een lesje survivallen krijgen, óók daadkracht en zelfvertrouwen.


Duur: drie, vier of vijf dagen.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Outdoor onderwijs

Avontuur & Cultuur

In dit programma combineren we de avonturen uit het Adventurekamp met culturele uitstapjes. Klimmen en kanoën wisselen we dus af met excursies naar steden in de omgeving van de Belgische Ardennen. Denk aan dorpjes in de buurt, of steden als Brussel en Maastricht. Die laatste twee locaties kunnen we aandoen op de heen- of terugreis naar onze groepsaccommodatie. Een reis waarin studenten werkelijk op alle vlakken verrijkt worden.


Duur: drie, vier of vijf dagen.

outdoor onderwijs

Introductiedagen

Elke opleiding begint met het leren kennen van je mede-studenten. Mensen waarmee straks intensief samengewerkt moet worden. Om het ijs te breken, goed op elkaar ingespeeld te raken en een hechte groep te vormen, organiseren we bij PBN Introductiedagen in de Belgische Ardennen. In kano’s, op rotsen en voor het kampvuur maken studenten kennis met elkaar en elkaars kwaliteiten. In twee of drie dagen leggen we een basis voor de hele opleiding.


Duur: twee of drie dagen.

Weekendje Ardennen

Je klas of opleiding beter leren kennen? Of samen het jaar afsluiten? Onze groepsaccommodatie in de Belgische Ardennen ligt middenin de natuur, maar is slechts 2,5 uur rijden vanaf Utrecht. Dichtbij, maar ver van de hectiek en drukte van alledag. Je kunt er doen wat je wilt. Van de rots tokkelen of neerstrijken voor het kampvuur, wat je maar wilt. En omdat iedereen zo ongedwongen zichzelf kan zijn, is hét de plek waar onvergetelijke weekenden ontstaan.


Duur: vrijdagavond tot en met zondag

opleiding

Ardennen Opleiding

Tijdens dit programma gaan studenten aan de slag met speciale teamopdrachten. Opdrachten die PBN ook gebruikt voor business- en managementtrainingen. Je doet dus skills op die later goed van pas komen op de werkvloer. Zo leer je grenzen verleggen, omgaan met tegenslagen en elkaar te motiveren. Ook werk je aan een betere communicatie, het stellen van doelen en hoe je het best kunt onderhandelen. Klaar voor deze business game?


Duur: drie, vier of vijf dagen

outdoor onderwijs

De Locaties

Omdat nachtrust een belangrijk onderdeel is van onze programma’s, verblijf je in zowel Adventure Hill als Sport Point in een luxe slaapstudio. Geen lekkende tent of leeglopend luchtbed dus, maar een comfortabel bed en warme douche. Alles wat studenten nodig hebben om een dag vol uitdagingen tegemoet te gaan.


Beide locaties bevinden zich middenin de natuur. In het bos, aan de rivier en met uitzicht over de Ourthevallei, krijgen studenten alle ruimte om elkaar beter te leren kennen. De Ardennen wordt de plek waar in één weekend banden voor het leven worden aangegaan.


Dat is niet alleen aan de locaties te danken. Of aan de activiteiten. We vermoeden dat het deels te maken heeft met de voedzame en lekkere maaltijden (barbecue, iemand?), maar ook: de DJ- en loungehoek van Adventure Hill en Sport Point.

adventure hill

Adventure Hill

74 personen

In de omgeving van Durbuy staat Adventure Hill, een ruim opgezette locatie met slaapplaatsen voor maximaal 74 studenten. Naast de eigen rots waar je kunt klimmen, abseilen en klettersteigen, kun je ook raften op de dichtstbijzijnde rivier. Je leest het al. Aan uitdagingen in ieder geval geen gebrek op Adventure Hill.


sport point

Sport Point

40 bedden

Voor een spannend én ontspannend programma voor groepen tot 40 personen ga je naar Sport Point. Deze uit hout opgetrokken locatie is erg rustiek, maar er valt genoeg te beleven. Zo is het dé plek om te mountainbiken of boogschieten. Even reflecteren op de dag? Dat doe je voor een knisperend kampvuurtje. Of voor de authentieke houtkachel.

outdoor onderwijs

Over PBN

Bij PBN organiseren we al meer dan dertig jaar evenementen. Van studieprogramma’s tot business- en managementtrainingen. Onze programma’s zitten vol met activiteiten waarmee je op professioneel en persoonlijk vlak je grenzen verlegt. Learning by doing, noemen we dat.


Veiligheid is daarbij altijd onze main focus. Onze enthousiaste en gemotiveerde instructeurs hebben allemaal een diploma aan de ALO, SM&O of CIOS behaald. Ook volgden ze onze eigen instructeursopleiding en een EHBO-cursus bij het Medical First Aid opleidingscentrum. Verder is PBN aangesloten bij de VeBON en TÜV gekeurd.


Het PBN Team dat meegaat tijdens onze outdoor onderwijs programma’s bestaat uit een hoofdinstructeur de contact persoon voor het kamp en een instructeurs team. Samen verzorgen we maaltijden en de nodige entertainment in de avond. Vanzelfsprekend begeleiden we ook de activiteiten. Elke groepje studenten heeft een eigen begeleider. ’s Avonds reflecteren deze begeleiders samen met docenten de dag en kijken ze vooruit op de rest van het programma.


Ons team slaapt in het groepshuis. Je kunt er altijd terecht als je iets wilt vragen of in geval van nood. Omdat we het belangrijk vinden dat er een prettige sfeer hangt tijdens de programma’s, betrekken we elke student en zorgen we ervoor dat de hele groep naar huis gaat met een bak skills en herinneringen die je je hele leven dierbaar blijven.

Informatie & Boeking

Outdoor Onderwijs is een product van PBN


Kantoor

PBN Sport & Adventure

Mokerstraat 28

1021 KC Amsterdam

020-6263600

mail@pbn.nl