Forteiland

Unieke vergader- en evenementenlocatie.

Forteiland IJmuiden

Dwaal door het labyrint van het fort. Of spring er vanaf! Want of je nu houdt van cultuur of avontuur, op het forteiland is van alles te vinden. Met je collega's grenzen verleggen, vergaderen of de cultuur op snuiven, en daarna afsluiten met een gezellig diner.

Een eiland met historie: dat is Forteiland IJmuiden. Compleet met koepelzaal, bunkers en muurschilderingen wandel je door de tijd. Het eiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed.

Tegenwoordig vinden er allerlei evenementen plaats: teamweekenden, bedrijfsdiners, festivals, trainingsdagen en programma's op maat, waarbij je zelf geschiedenis schrijft. Alles is mogelijk: van boogschieten tot een boottocht maken. En van dagje brainstormen tot avondje borrelen.


Voor meer informatie kijk op forteiland.nl


Geschiedenis

Na de in gebruik name van het Noordzee kanaal naar Amsterdam in 1876 werd in 1881 begonnen met het bouwen van een fort aan de monding van het kanaal om vijandelijke oorlogsschepen het invaren van het kanaal te verhinderen. Het fort werd na een bouwtijd van zeven jaar in dienst gesteld. In die tijd zag de omgeving er heel anders uit er was maar één smal kanaal en het fort lag midden in de duinen. Kijk je nu in de richting van Tata steel dan zie je een grote watervlakte. Toen was het een landschap met kleine weilandjes en boerderijen. Het gebied waar Tata steel staat was een prachtig bosrijk duingebied met geurige planten en mooie wandelpaden. Het fort lag tot 1929 vast aan de vaste wal en werd pas een eiland door het graven van het Noorderbuiten kanaal de scheeps toeleiding voor de grote Noordersluis.


Meer weten over de geschiedenis? kom dan naar een van onze publieksdagen en ontdek samen met een gids het hele eiland.


Het bekijken waard

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Meer informatie?

Neem contact op via het formulier of bel ons op 020-6263600