Pantserbatterij

Opvallend aan de buitenzijde zijn de rondingen van de constructie die zorgen dat projectielen afketsen op deze rondingen. Tevens valt het op dat er maar een klein deel zichtbaar is van de pantserbatterij. Vanaf zee gezien vormt het als zodanig een klein doelwit wat lastig was te raken door vijandelijke oorlogsschepen.

Het materiaal van deze pantserbatterij was heel bijzonder, het buiten oppervlak is zeer hart en aan de binnenzijde is het relatief zacht en taai. Er was tussen 1870 en 1900 geen enkele firma die dit materiaal na kon maken.

Het bekijken waard

Artillery battery outside

On the outside you see obvious curves in the construction to repel projectiles. You can also notice that only a small part of the artillery battery is visible. Seen from the sea, it formed merely a small target which was hard to hit for enemy warships.

The material of this artillery battery was quite special, the outside surface is extremely hard and the inside is relatively soft and tough. There was no other company between 1870 and 1900 that could replicate this material.

Picture
Picture
Picture