Oude keuken

Hier werd het eten bereid voor de soldaten in het fort, tijdens de eerste wereld oorlog was de bezetting van het fort 300 manschappen. In de keuken stond een groot en een klein fornuis. Het grote fornuis had drie grote kookketels gestookt met kolen voor het koken van groente en aardappelen. In die tijd werd er zuinig met het eten omgegaan eten wat men vandaag overhield werd vaak de dag erna weer bij het eten gevoegd en dat gaf regelmatig minder smakelijk combinaties. De soldaten noemde deze stamppotten rats van ratjetoe. Er was ook een soldaten liedje aan geweid n.l. rats, kuch (brood) en bonen dat is het soldaten diner, rats kuch en bonen doe daar je maaltje maar mee. Het kleine fornuis was voor het braden van sudder vlees.

Het bekijken waard

The old kitchen

This is where they prepared the food for the soldiers in the fort. During the First World War, around 300 men occupied the fort. The kitchen had a large and a small stove. The large stove had three large boiling pots, heated with coals for cooking vegetables and potatoes. In those days they saved everything and so the leftovers from one day would be added to the next day’s meal, which often led to some very unappetizing combinations. The soldiers referred to these dishes as ‘ratjetoe’, the Dutch equivalent for hotchpotch. The small stove was for preparing braised beef.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture